Press "Enter" to skip to content

Kevin weggestuurd bij AnimeCon omdat hij een Nep-Weeb is.

In een wereld waarin het geaccepteerd is om jezelf te identificeren als een ‘weeb’ – een term die wordt gebruikt om iemand te beschrijven die geobsedeerd is door Japanse anime en manga – is het voor sommigen moeilijk om zich aan de regels te houden. Helaas heeft Kevin, een zelfbenoemde weeb, onlangs ontdekt dat hij niet in staat is om de regels na te leven en daar moet hij nu de gevolgen van dragen.

Kevin had zich verheugd op het bijwonen van de jaarlijkse animeconventie, waar hij zich kon mengen met gelijkgestemde weeb-zielen en zijn nieuwste cosplay kon laten zien. Maar zijn plannen werden snel verstoord toen hij werd betrapt op het kijken van anime-series met Engelse dub. In de weeb-wereld is dit een grote overtreding, omdat het bekend is dat de originele Japanse versies de enige echte manier zijn om de ware essentie en betekenis van de serie te begrijpen.

Kevin wist niet dat hij werd bespioneerd toen hij zijn telefoon bij een stand achterliet, en het duurde niet lang voordat de organisatoren zijn telefoon doorzochten en ontdekten dat hij afleveringen van Naruto en Attack on Titan bekeek met Engelse stemacteurs. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje onder de weeb-gemeenschap, en Kevin werd al snel gebrandmerkt als een ‘nep-weeb’.

De organisatoren van de animeconventie waren onverbiddelijk en stuurden Kevin naar huis. Ze zeiden dat hij niet langer welkom was op het evenement, en dat hij zichzelf niet meer als een weeb mocht identificeren. Kevin was geschokt en teleurgesteld. Hij had zich nooit gerealiseerd dat het zo’n groot probleem zou zijn om Engelse dub te kijken. Hij dacht dat het gewoon een kwestie was van persoonlijke voorkeur.

Maar de weeb-gemeenschap is streng en onvergeeflijk als het gaat om dergelijke overtredingen. Het is een wereld waarin de kleinste details ertoe doen en waarbij het naleven van de regels van groot belang is. Kevin heeft zijn lesje geleerd en zal voortaan alleen nog maar Japanse anime-series met ondertiteling bekijken. Want één ding is zeker: hij wil nooit meer worden betrapt op het overtreden van de weeb-regels.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *