Press "Enter" to skip to content

Vuurtoren van Hellevoetsluis wordt afgebroken

De stad Hellevoetsluis staat op het punt een stukje geschiedenis te verliezen. De Vurentoren, een iconisch gebouw dat de stad al meer dan 120 jaar heeft gekenmerkt, zal worden afgebroken.

De Vurentoren werd in 1900 gebouwd als onderdeel van een veerhaven in Hellevoetsluis. Het gebouw diende als een vuurtoren waarvan de lampen werden gebruikt om schepen te leiden die de haven naderden. Na de Tweede Wereldoorlog werd de toren gerestaureerd en kreeg het de naam ‘Vurentoren’.

Hoewel de toren een belangrijk deel van de stad was, is de toren al jaren niet meer in gebruik. In recente jaren was het gebouw vooral een toeristische attractie. Toch heeft de toren ook verschillende problemen. Het gebouw is bijvoorbeeldernstig beschadigd door de tijd en het weer. Ook is de toren een potentieel gevaar voor de omgeving, aangezien er grote stukken van de toren kunnen afbreken.

Daarom heeft de gemeente Hellevoetsluis besloten om de Vurentoren af te breken. Hoewel de toren een plaats van waardigheid en erfgoed is, is het voor de gemeente helaas niet veilig en duurzaam genoeg.

Hoewel de afbraak van de Vurentoren een verlies is voor de stad, kijkt de gemeente positief naar de toekomst. De ruimte waar de toren staat, wordt gerenoveerd en het gebied wordt omgevormd tot een nieuwe attractie genaamd ‘Het comdoompje’.

Deze nieuwe attractie zal een openbare ruimte worden met een prachtig uitzicht over de haven.De afbraak van de Vurentoren is een emotioneel moment voor de stad Hellevoetsluis. Hoewel het een stukje geschiedenis verliest, is het ook een kans om iets nieuws te creƫren en de stad te versterken.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *