Press "Enter" to skip to content

De gemeente heeft besloten om een aantal zogenaamde ‘uitdagende’ zwemkledingstukken te verbieden

In het pittoreske Hellevoetsluis is de zomer in volle gang en dat betekent dat de stranden volstromen met zonaanbidders en zwemliefhebbers. Maar dit jaar is er een nieuwe regel die voor wat ophef zorgt: het dragen van bepaalde zwemkleding is verboden.

De gemeente heeft besloten om een aantal zogenaamde ‘uitdagende gele en rode’ zwemkledingstukken te verbieden, waaronder de beruchte Speedo’s en bikini’s met te weinig stof in deze felle kleuren. In plaats daarvan worden zwemmers verplicht om te zwemmen in degelijke badpakken en zwembroeken die voldoende bedekking bieden in kleuren die niet in het oog vallen.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die het niet eens zijn met dit soort regels. Zo sprak een boze strandganger zich uit: “Dit is belachelijk! Ik heb jarenlang getraind om mijn lichaam in topvorm te krijgen en nu mag ik het niet eens meer showen? Waar gaat het heen met deze wereld?”

Ook de lokale ondernemers zijn niet blij met deze ontwikkeling. De verkoop van Speedo’s en andere strakke zwemkleding in felle kleuren is sterk afgenomen sinds het verbod is ingegaan. “Ik snap er niets van,” aldus een verkoper van zwemkleding. “We hebben altijd goed verkocht hier in Hellevoetsluis, maar nu blijven de klanten weg. Het is alsof we geen vrijheid meer hebben om te dragen wat we willen.”

Maar de gemeente blijft bij haar standpunt en zegt dat het verbod nodig is om de openbare orde en zedelijkheid te handhaven. “We willen niet dat onze stranden veranderen in een soort recreatiegebied voor erotisch vertier,” aldus een woordvoerder. “Met deze regel hopen we een einde te maken aan de excessen die we de laatste jaren hebben gezien.”

Of het verbod op uitdagende fel gekleurde zwemkleding in Hellevoetsluis stand zal houden, is nog maar de vraag. Voorlopig lijkt het erop dat veel mensen zich er niet bij neer willen leggen en zullen blijven protesteren tegen deze beperking van hun vrijheid om te dragen wat ze willen.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *